Társadalmi környezet - Magyar Közéleti Szemle

Igazságügyi Közvetítők - Hatósági Közvetítők - Ügyféljogok szakértői - Ügyvédek - Igazságügyi Szakértők vesznek részt ügyei gyors rendezésében per előtt, bírósági per közben és perek lezárásaként.







Ha Önt is érinti ilyen probléma hívja ügyfélszámunkat!







Külföldről 00-36-302-164-102 belföldről 06-302-164-102







E-mailben, vagy webshopban eljut hozzánk ügye:







ugyek.perek@index.hu







2014-09-21

Megbízások és ügyfelek! Jogszolgáltatási panasziroda áll a jogsértett ügyfelek, megbízók rendelkezésére!

2014. március 15.-e óta az új Ptk. a megbízás vonatkozásában lényeges megerősítést tesz a megbízó, az ügyfél jogainak megerősítésére.

A megbízás bizalmi jellegű, amely bizalomnak mindkét félnek ügyfélnek és megbízott szakembernek egyformán kell megfelelnie.


Ügyféljogok nagy számú panaszai miatt jött létre a JPVK Jogszolgáltatási Panasziroda és Vitarendezési Központ az ENSZ egyezményekre tekintettel, független jogvédő alirodaként.






Az új Ptk. 6:273.§ kimondottan kiemeli a Megbízó utasításra vonatkozó jogait, melyet a Megbízott köteles megfelelő módon követni.




Leggyakoribb ügyfél jogsérelem, hogy az ügyvéd megbízott nem adja át számára a bíróság jegyzőkönyvét a tárgyalás után, így arra a Megbízó észrevételeit meg sem tudja tenni!

Megbízó joggal várja el minden utasításától eltérő helyzetben a haladéktalan értesítést és tájékoztatást!


6:274.§ az ügyfél védelmére kifejezetten megemlíti a Megbízott teljesítése esetén is szükséges értesítést, tájékoztatást.





Ha a Megbízott nem tartja be a határidőt, károkat okoz az ügyfélnek - Forduljon a JPVK Vitarendezési Központhoz!


Ügyfélként és megbízóként az ügyvéddel kapcsolatos megbízások, közjegyzővel kapcsolatos megbízások, végrehajtóval kapcsolatos megbízások ügyeiben jelentkezzen be és vigye magával a megbízás iratait, levelezéseit!    Saját ügyével, panaszával hívja és kérjen időpontot!