Társadalmi környezet - Magyar Közéleti Szemle

Igazságügyi Közvetítők - Hatósági Közvetítők - Ügyféljogok szakértői - Ügyvédek - Igazságügyi Szakértők vesznek részt ügyei gyors rendezésében per előtt, bírósági per közben és perek lezárásaként.







Ha Önt is érinti ilyen probléma hívja ügyfélszámunkat!







Külföldről 00-36-302-164-102 belföldről 06-302-164-102







E-mailben, vagy webshopban eljut hozzánk ügye:







ugyek.perek@index.hu







2012-10-15

Válás menete - első lépést kell megfontoltan megtenni

Törvényes keretek között az állam és állampolgár kölcsönös érdeke a bírósági per kiváltása, bírósági per elkerülése.


Ennek jelentősége tovább nő, ha a családok védelmét, családok konfliktusainak és vitáinak rendezésére vagyunk figyelemmel.

Fiatal házasok, gyermekes családok vitáiban az igazságügyi szolgáltató mediáció életek válságát lendíti túl a kialakult párbeszédhiányos holtpontról!



Nyugodtan megfogalmazható: az igazságügyi mediáció, mint igazságügyi szolgáltatás egy a bírósági per elkerülésére alkalmas családkímélő jogi alternatíva az eljárások között!

Vannak részletek (érzelmi, morális stb.) amelyek a bíróság túlterhelésén, a bírósági tárgyalások túlterhelésén más szerepet nem töltenek be.

Bírósági perek jogcímhez kötöttek, összetett és érzelmileg átszőtt családtagok közötti jogviták teljes feldolgozására nem alkalmasak, s a bírósági tárgyalásoknak nem lehet rendeltetése az érzelmi válságok feloldása, feldolgozása.

ÜGYVÉDEK-MEDIÁTOROK

Magyarországon Európa sok tagállamához hasonlóan a jogvitákban eljáró igazságügyi mediátor irodák könnyen megtalálhatóak, a mediátorok képzése folyamatos a KIM által felügyelten, Munkaügyi Hivatal által regisztráltan.

Tájékozódáskor elég az internetes keresőkbe néhány alapvető keresőszavas kifejezés és a döntés nem lesz nehéz!(pl. bírósági per kiváltása, igazságügyi mediátor iroda stb.)