Társadalmi környezet - Magyar Közéleti Szemle

Igazságügyi Közvetítők - Hatósági Közvetítők - Ügyféljogok szakértői - Ügyvédek - Igazságügyi Szakértők vesznek részt ügyei gyors rendezésében per előtt, bírósági per közben és perek lezárásaként.







Ha Önt is érinti ilyen probléma hívja ügyfélszámunkat!







Külföldről 00-36-302-164-102 belföldről 06-302-164-102







E-mailben, vagy webshopban eljut hozzánk ügye:







ugyek.perek@index.hu







2014-01-07

Bírósági per bérlővel, vitás helyzetek megelőzhetőek

Lakás, ház, mint vagyontárgy Magyarországon előkelő helyet foglal el a családok gondolkodásában.

Ennek egyik oka, hogy az első saját lakás, vagy ház megszerzése, építése igen körülményes, nehéz - nem egy biztonságos, kiszámítható folyamat, hanem számos elemében szerencse függő. 


Utóbbi évtizedben az ingatlanhoz kapcsolódó adók és költségek rendkívüli módon megemelkedtek - külön terhet jelentve az azt használó, vagy nem használó lakástulajdonosnak.



Egy aktuális tanács: Közös tulajdon tulajdonosai az egyikük elköltözése esetén forduljanak egyezséggel foglalkozó mediátor irodához és viszonylag kis költséggel rendezzék mediátori egyezségben a jövőre nézve érdekkülönbségeiket!

Felkészült egyezségi szakértő mediátor a felek külön-külön, majd közös meghallgatása után a Felek egyezségét okiratba foglalja, s az a bíróságon jóváhagyásra kerülhet.


Osztatlan közös tulajdon használatának, egyik tulajdonos bentlakásának vitarendezése a pereket biztonsággal előzi meg.

Bérleti jogviszonyban a felek akkor teszik jól, ha rövidebb, határozott időszakra hozzák létre a bérletet.

Az ingatlan helyének megfelelő illetékes bírósághoz a lakás kiürítése iránt már kizárólag szakemberekkel való alapos megbeszélés és a bírósági pert megelőző vitarendezés megkísérlése után érdemes fordulni.

Irodánk nagy gyakorlattal végzi a lakáshasználat, bérleti viszonyok vitás ügyeinek, lakás kiürítése vitáinak ügyrendezését!