Társadalmi környezet - Magyar Közéleti Szemle

Igazságügyi Közvetítők - Hatósági Közvetítők - Ügyféljogok szakértői - Ügyvédek - Igazságügyi Szakértők vesznek részt ügyei gyors rendezésében per előtt, bírósági per közben és perek lezárásaként.







Ha Önt is érinti ilyen probléma hívja ügyfélszámunkat!







Külföldről 00-36-302-164-102 belföldről 06-302-164-102







E-mailben, vagy webshopban eljut hozzánk ügye:







ugyek.perek@index.hu







2012-11-16

Helyreállhat a nincstelenek, hajléktalanok joghoz való hozzáférése – ingyenes bírósági közvetítés

A jogi segítségnyújtás súlyos problémája volt már 2010-től, hogy a permegelőző joghoz való hozzáférés a mediáció finanszírozása lényegében nem volt megoldva.



Új – részben jogi vitákat eredményező és költségvetési kiadást növelő – bírósági közvetítés ingyenesen kerül biztosításra, így a hajléktalanok peres ügyeiben a mediáció megjelenik.


Hatalmas terhet vállalt magára a bíróság, az új rendszer gördülékeny működése gyorsan lelassulhat a várható ügyszám, a szegénység tömegessége miatt.


Aggodalomra ad okot, hogy a bíróságok feltételrendszere az ítélkezéshez vezető tradícionális bírósági munkában is jelentős hiányokkal küzdött.


A mediáció időigényes és szakmai ráfordítás igényes – sablonos, gyorsított közvetítés szakmailag értékelhetetlen volna.

Magyarországon ez a megoldás a jogtól való tényleges megfosztottságot enyhítheti a hajléktalanok, mélyszegénységben élők számára.


Várat magára azonban a valódi megoldás, melyben már Románia is megelőzte Magyarországot a mediáció szabályozása területén! ( MAGYAR BÍRÓSÁGOK ÉS HATÓSÁGOK LAPJA)